CV sparring

Gode råd til dit bestyrelses CV

, ,

Af Karen Boa, Headhunter, cert. exec. BusinessCoach ACPC

Et Bestyrelses CV er ikke et almindeligt job CV.

Der er meget stor forskel. Et job CV indeholder primært faglige og uddannelsesmæssige kompetencer, hvor et bestyrelses CV fokuserer meget mere på personlige kompetencer, resultater og de overordnede lederegenskaber.

Som bestyrelsesmedlem skal du have både overblik over og fokus på mange flere forskellige emner og problematikker end i et job CV. Men hvordan udvælger du de kompetencer, der er vigtige til den bestyrelsespost, du vil søge? Hvilke er generelt de vigtigste at have med på dit CV, og er der nogen kompetencer du ikke kan undvære i dit bestyrelses CV?

Det vigtigste spørgsmål du skal stille dig selv er:

Hvad kan jeg bidrage med i en bestyrelse?
Hvad er mine helt unikke faglige samt personlige kompetencer?
Hvordan vil jeg skabe resultater og hvilke?
Hvordan kan jeg dokumentere mine egne resultater?

Desuden skal beskrives de kompetencer, der hører til bestyrelsesansvaret, feks. indsigter på områder som risikostyring, strategi, praktisk bestyrelsesarbejde og kendskab til de love og regler, som man arbejder ud fra i en bestyrelse. Har du en bestyrelsesuddannelse skal det selvfølgelig med.
Du bør også beskrive dine personlige egenskaber som feks. kan være: Analytisk, skaber samarbejde og motivation. Eller: Er målrettet, resultatskabende og har stort overblik.
Og så skal der naturligvis stå noget om de resultater, du har skabt som bestyrelses/-ledelsesmedlem.

Du kan hente en gratis skabelon til et bestyrelses CV Hent CV skabelon

Du kan desuden bruge vores CV sparring til at få helt personlig sparring til dit bestyrelses CV. Vi gennemgår dit CV og identificerer de kompetencer, der giver dig det bedste udgangspunkt for et kommende bestyrelsesarbejde. Du får en masse sparring og personlige råd, og så kigger vi helt overordnet på din profil på nettet, og vi kommer med input til, hvordan du kommer i betragtning til de poster, der er relevante for dig.