BestyrelsesInstituttet

BestyrelsesInstituttet

Strandvejen 267 C

2920 Charlottenlund

Hovednr. 40 19 72 14
Mail: Sekretariat@bestyrelsesinstituttet.dk

Vores historie

BestyrelsesInstituttet startede som “first mover” tilbage i 2007.

I perioden 2004 – 2007  deltog Direktør og Partner Leif Boa i en række netværksmøder, hvor emnerne bl.a. tog afsæt i direktionens udfordringer. Undervejs blev temaet “samarbejde mellem direktion og bestyrelse” taget op. Efter mødet efterspurgte deltagerne et forum, hvor der kunne fokuseres 100% på bestyrelsesrelaterede emner. Det blev startskuddet på en ny netværksgruppe med Leif som facilitator, hvor bestyrelsens samarbejde og udvikling var omdrejningspunkt – den første Boardmembers Club var skabt. Den første af sin art i Danmark.

Efterfølgende gik der et par år, hvor der kom nye grupper til og efterspørgsel på en egentlig bestyrelsesuddannelse til SMV kom op at vende. Samtidig blev der fra pressens og mediernes side mere fokus på bestyrelsesansvar også i mindre virksomheder.

Nye krav til bestyrelser satte nye ting igang

I 2013 blev vores uddannelse anerkendt af undervisningsministeriet og i en kort periode blev den anvendt direkte af erhvervsakademier rundt om i Danmark. Det bliver den stadig, i en vis udstrækning. Men der kommer hele tiden nye krav til bestyrelser, og da vores mål er at være frontløber for at give vores deltagere den nyeste og mest opdaterede viden, sprang vi ud af samarbejdet. Vi holder stadigt fast i at have en afsluttende eksamen. Vi holder også fast i, at vores censorer er eksterne og godkendt fra officielt censornetværk.

I 2014 koblede vi rådgivning og rekruttering på – igen som “first movers”. Vi har, og har haft, så mange dygtige kandidater igennem uddannelse og netværk, at vi til en hver tid kan indestå for deres kandidatur til bestyrelse og direktion. Vores kandidater bliver, ud over deltagelse i netværk, også holdt opdateret og er blandt de dygtigste og mest kompetente til at indgå i bestyrelsesarbejde.

BestyrelsesInstituttets største og mest fornemme opgave er være katalysator for at de rigtige virksomheder finder de mest kompetente kandidater og omvendt. Dette arbejde ser vi som vores vigtigste mission i bestyrelsesverden.